Καλωσόρισμα

Αγαπητοί αναγνώστες,


Σας καλωσορίζω στο ιστολόγιο που με πολύ μεράκι δημιούργησα για να μοιραστώ μαζί σας γνώσεις, ιδέες, συμβουλές και απόψεις! Εργάζομαι για δυο και παραπάνω χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος και πολύ γρήγορα ένιωσα την ανάγκη να "εξομολογηθώ" τις εμπειρίες μου, παρέχοντας βοήθεια σε μαθητές και γονείς μέσα από αυτές. Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της εποχής μας και γνωρίζοντας τη δύναμη του διαδικτύου, προχώρησα στη δημιουργία του συγκεκριμένου blog, που ελπίζω να σταθεί αντάξιο των προσδοκιών μου. 

Στο επόμενο διάστημα, θα σας " βομβαρδίσω" με αναρτήσεις που αφορούν το γνωστικό αντικείμενο των φιλολογικών μαθημάτων του Γυμνασίου, χρήσιμα αρχεία με σημειώσεις και ασκήσεις εμπέδωσης καθώς και άρθρα σχετικά με μαθησιακές δυσκολίες και άλλα προβλήματα ένταξης και συμμετοχής στο σχολικό - εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Κλείνοντας, ο παραγκωνισμός των φιλολογικών μαθητών κι η δυσκολία πολλών μαθητών να ανταποκριθούν επαρκώς σε αυτά, πληγώνει όλο και περισσότερο εμάς, τους φιλολόγους. Ας θέσουμε ένα στόχο ακόμη, δύσκολο αλλά εφικτό, να κάνουμε τα παιδιά να συμπαθήσουν την ελληνική μας γλώσσα, αυτή που εξελίσσεται τόσους αιώνες και παραμένει σύγχρονη, να ωθήσουμε τους μαθητές να διαβάσουν ποίηση και λογοτεχνία και να συλλάβουν τη μαγεία της! Δεν χρειάζονται ατέλειωτες ώρες διαβάσματος, τιμωρίες και επιπλήξεις, μονάχα σωστή καθοδήγηση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα, στον "παλμό" της εποχής! 

 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΡΗΜΑΤΩΝ- ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ - ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ